ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

 Διμηνιαίο Περιοδικό
 Τεύχος 44
 ΜΑΡΤΙΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2005

 ΟΡΕΙΝΟΣ ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Ο τοπογράφος μηχανικός Θωμάς Δαλάκης αξιοποιώντας την πολύχρονη εμπειρία του στις αναστηλώσεις παραδοσιακών οικιών της περιοχής, έχει δημιουργήσει ένα κατάλυμα αληθινό κόσμημα, όχι μόνον για τον οικισμό του Εμπορίου αλλά και για την συνολική τουριστική υποδομή του Noμού Κοζάνης. Το δίδυμο επιβλητικό οίκημα είναι χτισμένο με ντόπια "σιδερόπετρα", μεταμορφωμένους γρανίτες δηλαδή, που είχαν χρησιμοποιηθεί ως δομική πρώτη ύλη των παλιών σπιτιών του χωριού, που υπέστησαν ζημιές από τον μεγάλο σεισμό της 13ης Μαΐου του 1995.


 

Στον ξενώνα  " Villa Καστανόδασος" έχουν κατατεθεί αφειδώλευτα το προσωπικό γούστο και μεράκι της οικογένειας Δαλάκη και δεν μπορούμε να φανταστούμε τι παραπάνω θα προσδοκούσε να βρει ακόμη και ο απαιτητικότερος επισκέπτης. Η τελευταία ευχάριστη έκπληξη προέρχεται από την τιμή, που είναι άκρως φιλική για κατάλυμα αυτού του επιπέδου. Μεγάλο πλεονέκτημα για τους ενοίκους του ξενώνα και κυρίως για τα μικρά παιδιά είναι ο περιφραγμένος και εξαιρετικά ευρύχωρος και φιλικός αύλειος χώρος. Είναι ένας πανέμορφος συνδυασμός από πλακόστρωτους διαδρόμους και γρασίδι, όπου ήδη έχουν αναπτυχθεί τα πρώτα ελατάκια και οι τούγιες.
 

   

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ημερήσια Πρωινή Εφημερίδα
Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2004
Συντάκτης: Ντίνος Κιούσης

 

Ένας νεότευκτος μεν ξενώνας άλλα όλο πέτρα και ξύλο, κάτω από τη σκιά του Μουρικίου. Ο Θωμάς και η Ζωή Δαλάκη είναι και οι δύο μηχανικοί που άφησαν τις πόλεις και εγκαταστάθηκαν στο χωριό του Θωμά. Είναι επίσης ο «μπαμπάς και η μαμά» του ξενώνα ο οποίος, εξ όσων γνωρίζω, δεν προέκυψε για λόγους βιοποριστικούς. Ο Θωμάς είναι πολύ σεμνός άνθρωπος και δεν μπόρεσε να μου το εξηγήσει καλά. Πιθανολογώ λοιπόν μετά βεβαιότητος ότι ο ξενώνας «Villa Καστανόδασος» προέκυψε για δύο λόγους: να μπορεί να περιποιηθεί τους επισκέπτες και να αναδείξει τον τόπο του.
 

   

T O P   H O T E L S OF GREECE

Ετήσια έκδοση
Χειμώνας 2005


 

Στους πρόποδες του ορεινού όγκου Ασκίου-Μουρικίου, εκεί που συναντιούνται τα όρια των νομών Κοζάνης, Καστοριάς και Φλώρινας, απλώνεται το φημισμένο Καστανόδασος και το ιστορικό χωριό Εμπόριο, στα 730 μ. υψόμετρο. Ο ξενώνας μέσα στο ειδυλλιακό τοπίο είναι ιδανικός για οικογένειες, παρέες, ανθρώπους που λατρεύουν το βουνό. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική πα­ντρεύει με επιτυχία την πέτρα με το ξύλο, διαμορφώνοντας άνετους αυτοτελείς χώρους. Τα διαμερίσματα είναι σχεδιασμένα σε επίπεδο σουίτας, έχουν όλα τζάκι και σε δύο από αυτά υπάρχει και σοφίτα. Έξω από τα παράθυρα σας η φύ­ση ανοίγεται στην καλύτερη της εκδοχή. Απολαύστε τη στα μονοπάτια με σή­μανση του πανέμορφου και καταπράσινου Μουρικίου. Επίσης, η περιήγηση σας στο βουνό μπορεί να γίνει εναλλακτικά με 4X4, ποδήλατο βουνού ή ακόμα και με άλογο, ενώ σε κοντινή απόσταση προσφέρονται γιο εκδρομές οι πασίγνω­στοι παραδοσιακοί οικισμοί της Βλάστης (στα 12 χλμ) και του Νυμφαίου (στα 45 χλμ). Κι όταν γυρίσετε, χαλαρώστε με την παρέα σας στο μπαρ πίνοντας έναν αχνιστό καφέ ή ένα ποτό, ίσως ακούγοντας κάποιον από τους ενοίκους να εκφράζει το ρομαντισμό του παίζοντας πιάνο. Στον ξενώνα Villa Καστανόδασος αλλά και στο χωριό, που διαθέτει 7 παραδοσιακές ταβέρνες, θα περάσετε αξέχαστες διακοπές οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, αλλά οι καλύτερες περίο­δοι είναι η Πρωτοχρονιά, που θα συμμετάσχετε στο τοπικό καρναβάλι, οι Απόκριες, που θα δείτε φωτιές και θα ακούσετε αθυρόστομα τραγούδια, αλλά και ο Ιούλιος, με ποικιλία πολιτιστικών εκδηλώσεων.

   

About GREECE

Ταξιδιωτικός οδηγός
2005

 

 

Στο κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας, στους πρόποδες του κατάφυτου όρους Μουρικίου, στο όμορφο Εμπόριο του Δήμου  Μουρικίου θα βρείτε τον ξενώνα ''Villa Καστανόδασος'', ένα συγκρότημα διαμερισμάτων με φανταστική διακόσμηση. Το μεράκι και το γούστο δίνουν τον τόνο και καθιστούν τη ''Villa Καστανόδασος'' μια όμορφη επιλογή για τη διαμονή σας. Ο ιδιοκτήτης , Θωμάς, σας δέχεται όλους τους μήνες του χρόνου, ενώ για τους μουσικόφιλους, στο υπέροχο σαλόνι υπάρχει πιάνο...

   

Ταχυδρόμος

Εβδομαδιαίο Περιοδικό
Τεύχος 250,  11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2004

0 παραδοσιακός ξενώνας «Villa Καστανόδασος» είναι ιδανικός για παρέες, ανθρώπους που λατρεύουν τη φύση και το βουνό, εξαιτίας κατά πρώτον της θέσης του και κατά δεύ­τερον της διαρρύθμισης των έξι διαμερισμάτων τα οποία διαθέτει. Βρίσκεται ανάμεσα σε δύο δάση με οξιές και καστανιές στους πρόποδες του ορεινού όγκου Ασκίου - Μουρικίου. Έτσι, η περιοχή είναι ιδανική για πεζοπορίες, βόλτες με τζιπ και ορειβατικό ποδήλατο. Στα μονοπάτια υπάρχει ειδική σήμανση κι έτσι όλα γίνονται εύκολα και με ασφάλεια. Τα τέσσερα διαμερίσματα τα οποία διαθέτει ο ξενώνας έχουν δύο χώρους, υπνοδωμάτιο και καθιστικό, το οποίο συμπεριλαμβάνει και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα. Τα υπόλοιπα δύο διαμερίσματα διαθέτουν τρεις χώρους το καθένα γιατί έχουν και σοφίτα. Όλα τα δωμάτια έχουν κεντρική θέρμανση, τζάκι, ψυγείο, ηλεκτρικό κουζινάκι, μαγειρικά σκεύη, τηλεόραση, τηλέφωνο. Υπάρχει επιπλέον και ο κοινόχρηστος χώρος του μπαρ, όπου σερβίρεται το πρωινό, καφές, ποτό και ένα ελαφρύ γεύμα.

   
   
Κεντρική Σελίδα Παρουσίαση Ξενώνα Τιμές & Πολιτική Δημοσιεύσεις Οδηγίες Ταξιδιού Επικοινωνία Γνωρίστε μας Τοπικά έθιμα-Εκδηλώσεις Προτάσεις