Πως μπορείτε να έλθετε στο Εμπόριο και στον ξενώνα ''Villa Καστανόδασος''

 

Ο Ξενώνας βρίσκεται στη περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, στο ΒΔ άκρο του νομού Κοζάνης, στο χωριό Εμπόριο το οποίο αποτελεί την έδρα του δήμου Μουρικίου . Το Εμπόριο απέχει από την Αθήνα 520χλμ. και από την Θεσσαλονίκη 145χλμ.

Εξαιτίας της κομβικής του θέσης, στα σύνορα των νομών Κοζάνης, Καστοριάς και Φλώρινας, ο Ξενώνας ¨Villa Καστανόδασος¨ θα είναι η στρατηγική σας βάση για τις ημερήσιες σας εκδρομές  στις πόλεις και οικισμούς με πανελλήνια φήμη για την ομορφιά τους και το παραδοσιακό χαρακτήρα τους. Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Σιάτιστα, Βελβεντός, Βλάστη, Νυμφαίο και τα χωριά των Πρεσπών.

     

Μέσω της Εγνατία Οδού και του κάθετου άξονα της, θα οδηγηθείτε με ταχύτητα και άνεση στην πόλη της Πτολεμαΐδας.
Στην 25η Μαρτίου, την κεντρική οδό που διασχίζει την Πτολεμαΐδα, μια πινακίδα δείχνει την κατεύθυνση προς το Εμπόριο, τη Βλάστη και πολλούς άλλους οικισμούς. 200 μ. πιο κάτω συναντάτε τη μεγάλη εκκλησία της Αγ. Τριάδας και από τους φωτεινούς σηματοδότες στρίβετε αριστερά στην οδό Διοικητηρίου, έναν μακρύ δρόμο που σας βγάζει έξω από την πόλη. Ενάμισι περίπου χιλιόμετρο μετά τερματίζει και συναντάει τον επαρχιακό δρόμο που περνάει περιφερειακά από την πόλη της Πτολεμαΐδας. Μια πινακίδα σας δείχνει προς τα αριστερά την κατεύθυνση του προορισμού σας.
Ο πρώτος οικισμός του Δήμου Μουρικίου που συναντάτε είναι η Άρδασσα με τον συνοικισμό της την Κρυόβρυση, στη συνέχεια η Αναρράχη και αμέσως μετά, σε μια αδιάσπαστη σχεδόν οικιστική ενότητα το Εμπόριο, σε συνολική απόσταση 13 χιλιομέτρων από την Πτολεμαΐδα. Διασχίζετε το χωριό και μετά από μερικές εκατοντάδες μέτρα φτάνετε στο ΒΔ του άκρο. Εδώ, σ' ένα φυσικό περιβάλλον ήρεμο και αραιοχτισμένο, ορθώνεται το επιβλητικό πετρόχτιστο οίκημα του ξενώνα "Villa Καστανόδασος". Ο Θωμάς και η Ζωή Δαλάκη σας υποδέχονται μ' αυτή την αυθόρμητη και ανεπιτήδευτη εγκαρδιότητα, που είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της Ελληνικής φιλοξενίας.


 

 
Κεντρική Σελίδα Παρουσίαση Ξενώνα Τιμές & Πολιτική Δημοσιεύσεις Οδηγίες Ταξιδιού Επικοινωνία Γνωρίστε μας Τοπικά έθιμα-Εκδηλώσεις Προτάσεις